BerzeTÖK tábor - 2016 - a Berze Természettudományos ÖnképzőKör 9. Nyári Tábora

Europe/Budapest
Oktatóház (Visznek)

Oktatóház

Visznek

Tó part 2/A
Tamás Csörgő (MTA Wigner RCP, Budapest and KRF, Gyöngyös)
Description

Idő:  2016. július 6, hétfő, 10 óra - 2016. július 8 péntek kb 16:00
Érkezés a diákoknak: július 4, reggel 8-9 óra között.
Rendezi: A Tudás Körei Egyesület, a Berze Természettudományos Önképző Kör nevében
Felelős rendező: Csörgő Tamás elnök (a BerzeTÖK szülő patrónusa, fizikus, az Európai Akadémia tagja)
Szállás: Saját (hozott!) sátrakban

 

Étkezés: reggeli (kivéve hétfőt), tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora tábortűznél (kivéve pénteket)

Jó hozni:  

A korábbi években megszokott módon a résztvevőket kérjük, hogy hozzanak jegyzetfüzetet, tollat, hálózsákot, izolírt, mosdófelszerelést, papucsot, szúnyog és légyriasztót... Idén is célszerű távcsövet is hozni, tiszta éjszakai égbolt esetén amatőr csillagászatra nyílik lehetőség, a nappali madármegfigyelésekhez is hasznos lehet egy jó távcső. 

A nomád jellegű körülményekre és az intenzív szellemi igénybevételre előre is fel szeretnénk hívni a résztvevők figyelmét.

    • 8:00 AM 10:00 AM
      Érkezés-regisztráció Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 10:00 AM 12:00 PM
      Gravitációs Hullámok Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
      • 10:00 AM
        A gravitációs hullámok közvetlen észlelésének jelentősége és az Einstein Teleszkóp Projekt 1h
        Speaker: Tamás Csörgő (MTA Wigner RCP, Budapest and KRF, Gyöngyös)
        Slides
        Video
      • 11:00 AM
        A Mátrai Gravitációs és Geofizikai Laboratórium bemutatása és kutatási programja 1h
        Speaker: Peter Ván (Wigner FK, RMI, Elméleti Fizika Osztály)
        Slides
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Ebédszünet 1 2h Ebédlő

      Ebédlő

    • 2:00 PM 5:00 PM
      Ismeretterjesztés Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
      • 2:00 PM
        Az LHC és kísérletei a Fekete Lyukas Rubik Kockán 1h
        (1/2), a két részes előadás első része
        Speaker: Tamás Csörgő (MTA Wigner RCP, Budapest and KRF, Gyöngyös)
        Slides
      • 3:00 PM
        Anyag-antianyag 1h
        Speaker: Dr Miklós Kiss (Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium)
        Slides
      • 4:00 PM
        Állatfarm 1h
        Joseph P. Allen technológia transzfer előadásának előkészítése
        Speaker: Tamás Csörgő (MTA Wigner RCP, Budapest and KRF, Gyöngyös)
        Video
    • 5:00 PM 7:00 PM
      Szabad program 2h Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 7:00 PM 10:30 PM
      Vacsora, tábortűz 3h 30m Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 6:00 AM 7:30 AM
      Madármegfigyelés Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
      • 6:30 AM
        Madármegfigyelés a viszneki "Güdrök" környékén 1h
        Speaker: Dr Tibor Csörgő (ELTE)
        Slides
    • 7:30 AM 8:00 AM
      Körletrend, reggeli torna 30m Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 8:00 AM 9:00 AM
      Reggeli 1h Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 9:00 AM 11:00 AM
      Madármegfigyelés: Rendszerezés Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
      • 9:00 AM
        A megfigyelt madarak összeírása 30m
        Speaker: Dr Tibor Csörgő (ELTE)
        Slides
      • 9:30 AM
        Az Ócsai Tájvédelmi Körzet és a Madárvárta 1h 30m
        Speaker: Dr Tibor Csörgő (ELTE)
        Slides
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Robotok Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
      • 11:00 AM
        Gyermekjátékból mérnöki alkotás - hogyan építsünk autót? 1h
        Speaker: Vidor Bányai (Berze TÖK)
        Slides
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Ebédszünet 2h Ebédlő

      Ebédlő

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 2:00 PM 5:00 PM
      Ismeretterjesztés Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
      • 2:00 PM
        Nash-egyensúly, avagy John Nash és a játékelmélet 1h
        Speaker: Réka Pántya (Berze TÖK)
        Slides
      • 3:00 PM
        Kvantummechanika – dióhéjban 1h
        Speaker: Gábor Kasza (ELTE)
        Slides
      • 4:00 PM
        Fénypontok és mélypontok - beszámoló a Low-x 2016 konferenciáról 1h
        Speaker: Dr Tamás Novák (KRF)
        Slides
    • 5:00 PM 7:00 PM
      Szabad program 2h Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 7:00 PM 10:30 PM
      Vacsora, tábortűz 3h 30m Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 7:00 AM 8:00 AM
      Reggeli torna, körletrend Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 8:00 AM 9:00 AM
      Reggeli 1h Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 9:00 AM 12:00 PM
      Matek és Fizika Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
      • 9:00 AM
        A nagy Fermat-tétel 1h
        Speaker: Császár Erzsébet Kissné
        Slides
      • 10:00 AM
        Sötét erő az atommagfizikában 1h
        Speaker: Prof. Attila Krasznahorkay (ATOMKI, Debrecen)
        Slides
      • 11:00 AM
        Nyereséges válság 1h
        Speaker: Prof. Péter Gyarmati (Stanford University)
        Slides
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Ebédszünet 2h Ebédlő

      Ebédlő

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 2:00 PM 6:00 PM
      Ismeretterjesztés Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
      • 2:00 PM
        Minden amit tudni akarsz az Internetről, de sosem merted megkérdezni 1h
        Speaker: Prof. Péter Gyarmati (Stanford University)
      • 3:00 PM
        Növények és állatok a Sziklás-hegység környékén 1h
        Speaker: Dr Miklós Kiss (Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium (tanár))
        Slides
      • 4:00 PM
        Amerikából jöttem, mesterségem címere: egyetemista a PHENIX kísérletben 1h
        Speaker: Dániel Kincses (ELTE)
        Slides
      • 5:00 PM
        Álmodj szépeket - az Álom 1h
        Speakers: Kata Csörgő (Berze TÖK (diák)) , Terka Csörgő (Berze TÖK (diák))
        Slides
    • 5:00 PM 6:00 PM
      Koncert 1h Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Szabad program 1h Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 7:00 PM 10:30 PM
      Vacsora, tábortűz 3h 30m Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 7:00 AM 8:00 AM
      Reggeli torna, körletrend 1h Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 8:00 AM 9:00 AM
      Reggeli 1h Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 9:00 AM 12:00 PM
      Sasközpont: A parlagi sas éve Sasközpont (Négyestelek-tanya)

      Sasközpont

      Négyestelek-tanya

      • 9:00 AM
        Madárkórház a Sasközpontban 1h
        Speaker: Dr Tibor Juhász (Hortobágyi Nemzeti Park)
        document
      • 10:00 AM
        Parlagi sas mérgezések és a parlagi sas védelme 1h
        Speaker: Dr Tibor Juhász (Hortobágyi Nemzeti Park)
        document
        more information
      • 11:00 AM
        Parlagi Sas Tanösvény a Sasközpontban 1h
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Ebédszünet 2h Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 2:00 PM 6:00 PM
      Ismeretterjesztés Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
      • 2:00 PM
        Aranyösvény 2h
        Speaker: Pál Molnár (Smartii Kft)
        Slides
      • 4:00 PM
        Biológus, orvos, gyógyszerész, vegyész... karrierlehetőségek a gyógyszeriparban 1h
        Speaker: Melinda Kása (Roche Pharmaceuticals)
        Slides
      • 5:00 PM
        Gyógyszerfejlesztés a XXI. században 1h
        Speaker: Melinda Kása (Roche Pharmaceuticals)
        Slides
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Szabad program 1h Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 7:00 PM 9:00 PM
      Táncház 2h Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 9:00 PM 10:30 PM
      Vacsora, tábortűz 1h 30m Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 7:00 AM 8:00 AM
      Reggeli torna, körletrend 1h Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 8:00 AM 9:00 AM
      Reggeli 1h Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 9:00 AM 12:00 PM
      Ismeretterjesztés Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
      • 9:00 AM
        Az LHC és kísérletei a fekete lyukas Rubik kockán (2/2) 1h
        Speaker: Tamás Csörgő (MTA Wigner RCP, Budapest and KRF, Gyöngyös)
        Slides
      • 10:00 AM
        Egyetlen Atomban a Világegyetem - könyvfejezet ismertető 1h
        Speaker: Tamás Csörgő (MTA Wigner RCP, Budapest and KRF, Gyöngyös)
        Slides
      • 11:00 AM
        Első év a BME-n 1h
        Speaker: Bence Csóka (BME (egyetemi hallgató))
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Ebédszünet 2h Ebédlő

      Ebédlő

      Visznek

      Tó part 2/A
    • 2:00 PM 4:00 PM
      Táborzárás, értékelés Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A
      • 2:00 PM
        Technológia transzfer az USA-ban és Állatfarmológia 1h
        Speaker: Tamás Csörgő (MTA Wigner RCP, Budapest and KRF, Gyöngyös)
        more information
        Slides
      • 3:00 PM
        Játékos emlékeztető és táborzáró 1h
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Sátorbontás, tábor vége 1h Oktatóház

      Oktatóház

      Visznek

      Tó part 2/A