BerzeTÖK tábor - 2019 - a Berze Természettudományos ÖnképzőKör 12. Nyári Tábora

Europe/Budapest
3 Patak Panzió (Mátraszentimre)

3 Patak Panzió

Mátraszentimre

Petőfi S. u. 33
Tamás Csörgő (MTA Wigner RCP, Budapest and KRF, Gyöngyös)
Description

Idő:  2019. július 1, hétfő, 10 óra - 2019. július 6 szombat, kb 10:00
Érkezés a diákoknak: július 1, reggel 8-9 óra között.
Rendezi: A Tudás Körei Egyesület, a Berze Természettudományos Önképző Kör nevében
Felelős rendező: Csörgő Tamás elnök (a BerzeTÖK szülő patrónusa, fizikus, az Európai Akadémia tagja)
Szállás: A régebbi nomád szokásoktól eltérően, de a tavalyi rendezvényhez hasonlóan, az EFOP pályázat támogatásának köszönhetően a következő vendéglátóhelyen: 
3Patak Panzió, Mátraszentistván, Petőfi S. u 17. Minden résztvevő figyelmét felhívjuk arra, hogy korábban a cím néhány helyen hibásan volt megadva, és Mátraszentimre, Mátraszentistván és Mátraszentlászló közigazgatásilag egybevont három község, Mátraszentimre székhellyel. A tábor helyszíne de fakto Mátraszentistvánon, a központi buszmegálló közelében van.

Étkezés: reggeli (kivéve hétfőt), tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora tábortűznél (beleértve a pénteket is)

Előzetes program:  A várható programot 2019. jún.30-án vasárnap kb 19:50-kor frissítettük. A legutóbbi verzióban egy előadás pontosítása és egy másik cseréje történt, ez a fontos változat ide kattintva tölthető le. A végleges programot  az indico.kfki.hu szerveren archiváljuk majd az előadások után (.pptx, pdf) .

Támogatóink: 

  • EFOP-3.2.5-17-2017-00030 azonosító számú "A pályaorientáció fejlesztése a Hatvani Tankerületi Központban" című projekt.
  • Tudás Körei Egyesület
  • EFOP-3.6.1-16-2016-00001 azonosító számú, "Kutatási kapacitások és szolgáltatások komplex fejlesztése az Eszterházy Károly Egyetemen" című projekt

Jó hozni:  

A korábbi években megszokott módon a résztvevőket kérjük, hogy hozzanak jegyzetfüzetet, tollat, mosdófelszerelést, papucsot, szúnyog és légyriasztót... Idén is célszerű távcsövet is hozni, tiszta éjszakai égbolt esetén amatőr csillagászatra nyílik lehetőség, a nappali madármegfigyelésekhez is hasznos lehet egy jó távcső. 

Az egyszerű körülményekre és az intenzív szellemi igénybevételre előre is fel szeretnénk hívni a résztvevők figyelmét.